Ne kerüljön Ön is a beváltatlan ígéretek és rejtett többletköltségek csapdájába! Olvasson tovább!

 

Szeretnénk biztosítani Önt arról, hogy az alábbi oldal a legnagyobb gondossággal készült, komoly szakmai tapasztalatokkal rendelkező szerelőink segítségével állítottuk össze.


Takarítson meg jelentős összeget már az építkezés alatt!

Már építkezéskor vagy tervezéskor is figyelni kell arra, hogy ugyanúgy mint a garázsajtóknál, az utcakapuhoz is szükséges a hálózati feszültség „kikábelezése”. Ez azt jelenti, hogy a kapu közelében kell hogy legyen egy 220V-os kiállás. (Természetesen feszültség – mentesíthető!)

 

Valamint fontos, hogy a kapu mindkét oldalát (akár nyíló akár tolókapum van) – egy un. Gége csővel összekötni. Ez a későbbiekben jelentősen megkönnyíti a munkát, mivel az infrasorompó bekötésénél nem kell a már kész kapunál ezt elhelyezni.

Ha betonpillér tartja a kapunkat, márpedig általában így szokták építeni, akkor szükségünk van 2 db furatra a betonpillér belső oldalán. Ez szintén az infrasorompó pár miatt szükséges.

 

Utcakapu motor választása előtt. Fontos meggyőződni arról először, hogy a felkínált termék tartalmazza – e a minimális biztonsági felszereléseket. Ez utcakapuknál minimum egy infrasorompó párt és sárga villogó jelzőlámpát kell, hogy tartalmazzon. (Általában itt nyomatékhatárolás helyett infrasorompót alkalmaznak.)

Amennyiben ezeket nem tartalmazza, úgy kérem forduljon megfelelő szakemberekhez!

 

+1 tipp mindenkinek: Szerintem talán ez a legfontosabb mind közül. Ne hagyjuk, hogy a számok nagyban befolyásoljanak minket. Gondoljuk át, hogy egy utcakaput (és motorizálásukat) nem egy évre de nem is ötre, hanem minimum tíz évre vásárolunk. Nem szabad az APRÓ részletek felett elsiklanunk (néhány kereskedő bármennyire is szeretne), úgy mint pl.: biztonsági kiegészítők ! Hiszen ezek nem csak értékeinket de minket is védenek. Arra kérem Önt, hogy választás előtt gondolja át ezeket alaposabban.

Amennyiben a fenti előkészítéseket elvégzi, minimum 20 - 30 000 Ft-os munkadíjat takarít meg, valamint a munkával járó kellemetlenségeket. (Utólagos betonvésés, oszlop fúrása.)

Vissza

Igen, szeretném ha Önök szerelnék kapunyitómat! (Kattintson ide!)

Komplex megoldás - Hörmann garázsajtók a Holhós Kaputól: http://www.hormanngarazsajto.hu

Ha ideje megengedi, kérem olvassa el az alábbiakat: http://www.hormanngarazsajto.hu/elgondolkodtato.html