Milyen kapunyitót érdemes választanunk:


3 kihagyhatatlan tipp, mielőtt kapunyitót választana:

1.) Hogyan kerüljem el a "hirtelen jött cég" csapdáját...

Bármilyen furcsán is hangzik a fenti fogalom, sajnos létezik. Mire is gondolok pontosan: A jelenlegi piacon sok olyan termék létezik, mely jött - látott - és nagyon köszöni, de elment... Ez alapvetően nem is lenne olyan nagy probléma, hisz mindig vannak cégek, melyek megszűnnek, kivonulnak azország piacáról.

A probléma ott kezdődik, amikor pl.: elhagyom a távkapcsolómat,elromlik a kapunyitó. Nos, ilyenkor is van természetesen megoldás. Egy távkapcsoló típustól függően 6-10 000 Ft körül mozog, ha azonban nem lehet már a távkapcsolót kapni (nem lehet a céget fellelni) akkor más megoldás nincs, komplett rendszert kell cserélni. Ez gyártótól függően 20-40 000 Ft lehet. Körülbelül ennyivel kedvezőbb az áruk a "hirtelen jött", no-name kapunyitóknak...

Tehát érdemes elgondolkodni azon, milyen márkát választ az ember!

Mi alapvetően két márka termékeibe fektetünk bizalmat, több mint 15 éve: a CAME és HÖRMANN termékekbe. Bizonyára Ön is hallott már a fentiek valamelyikéről, ami nem véletlen. Mindkét cég több mint 50 éves múltra tekint vissza, ez egyben garancia arra is, hogy nem fognak egyik napról a másikra kivonulni a kaputechnikából.

 

2.) Sokat beszéltem már erről az oldalon, de nem tudom elég sokszor hangsúlyozni a fontosságát

Ez pedig az infrasorompó. Biztonsági funkciók mellett az értékvédelem egyik alappillére, hiszen gondoljuk csak el milyen lenne ha kapunkat rázárnánk az autónkra... Egy infrasorompó élettartam ugyanakkor nagyon hosszú, így mindenképpen érdemes belekalkulálni kapunyitónkba.

Még véletlenül sem szabad hinni a "szakembernek" amikor azt mondja: - Ááá, elég nagy ez az udvar, nem fog senki a kapuban parkolni!

Nos, ez a mondat az, amit ha meghallunk, át kell gondolnunk, valóban a megfelelő személyre fogjuk-e bízni a kapunyitó beszerelését.

A jellemzően sárga "vészvillogó" már más kérdés, ez gyakorlatilag egy visszajelzésként szolgál az autóban ülőnek, főleg éjszaka, hogy a kapu elindult, mozgásban van. Már lehet igényes, viszonylag kisméretű lámpákat is felszereltetni, melyek nem "rondítanak" bele a kapu és ház összképébe.

3.) Ütközni, vagy nem ütközni ez itt a kérdés ?!

Avagy szükséges e a szokványos ütköző kétszárnyú vagy egyszárnyú kapukhoz. Ezt motorja válogatja: a CAME és HÖRMANN termékek legtöbbjéhez nem szükséges.

Feltétlenül meg kell beszélni már az elején, hogy szeretnénk e a kapuhoz (már a beépítés során) ütközőt tenni vagy nem. Egyesek nem tudnak enélkül kaput elképzelni, mások viszont csak felesleges "bumszlinak" tartják...

+4.) Ez egy kicsit technikai jellegűbb, de fontos információ már a tervezés alatt!

Ezt a bekezdést igazából nem ebbe a részbe szántam, de úgy gondoltam, ártani nem árthat, ha belefűzöm ebbe a 3 tippbe. Ez pedig a szélterhelés.

Bár nem lehet pontosan és talán nem is érdekes pontosan a képlet, egyvalamire azért nem árt figyelni. Nagyméretű vagy hosszú kapuknál nem kedvező az, ha teljesen befedjük a kaput (egybefüggő borítás) ez egyrészt nehézzé teszi, másrészt pedig a széllel szemben kedvezőtlenül nagy terhelésnek lesz kitéve.

 

Vissza

Igen, szeretném ha Önök szerelnék kapunyitómat! (Kattintson ide!)

Komplex megoldás - Hörmann garázsajtók a Holhós Kaputól: http://www.hormanngarazsajto.hu

Ha ideje megengedi, kérem olvassa el az alábbiakat: http://www.hormanngarazsajto.hu/elgondolkodtato.html